Kurš teica, ka klasika ir garlaicīga?

      Nesen sāku lasīt Dante "Dievišķā komēdija" un lasot to es patiešām (ar visas sirds un sirdsapziņas dziļumiem) nevarēju izsprast,kurā tad tieši vietā ir jāsmejās.Nē, nu nosaukums vēsta "Dievišķā komēdija" tātad secinu- tur jābūt kam smieklīgam, bet nekā smieklīga tur nav, tātad tā nav komēdija, bet ja jau rakstīts ir, ka komēdija, tātad nosaukums neatbilsts saturam (vai arī man nav tādas humora izjūtas).

       BET sakarā ar modi un Danti es varētu uzsvērt šīs tā saucamās komēdijas vecumu.Ko es meiģinu pateikt ir tas, ka tāpat kā šī grāmata (kuru uzrakstīja kaut kur 1308-1321. gadu!)tā arī modē ir klasika, kura neieziet arā no modes, tā tiek tikai pārveidota, pakārtota mūsdienām.To ir uzveduši teātros, operās, kīno, apgleznojuši utt. Tāpat arī modē vienu konkrētu ikonu pārveido (maina krāsas, struktūru , nedaudz formu, domu, pielietojumu) atstājot tikai vienu konkrētu domu.
Viena no pirmajām Chanel 2.55 somu kolekcijām tālajos 50's

      Piedāvāju jums ikonu, kuru jūs gan jau veikalos, jau esat pamanījuši (tās pakaļdarinājumus) - Chanel soma 2.55.
         Vēsture- 1920. gadā Coco Chanel kļuva neapmierināta ar tā laika somām, kuras vajadzēja nēsāt visu laiku rokās, kas neļāva brīvi rīkoties un vienmēr bija doma, kur nolikt somu utt. Tāpēc Chanele rīkojās apdomīgi un izveidoja šo somu, kuras rūtaināis apšuvums ir iedvesmots no tā laika karavīru uniformu jakām (ādas virsjakas) , kurām bija tāds pats izšuvums.Plašākai auditorijai Chanel piedāvāja šo somu tikai 1929. gadā.Nosaukums nozīmē šīs somas galējā izskata dibināšanas datumu 1955. gads (ir 2.55), bet 2 nosaukumā apzīmē otro Chanel atgriešanos modes pasaulē pēc viena ilga starplaika (pēc otrā pasaules kara).Laika gaitā soma mainīja savus izmērus kļūstot lielāka un tai pamainījās ķēdīte (tā agrāk bija no materiāla), bet mūsdienās tā variē starp dārgmetālu un parasto metālu kopā ar zīdu vai augstas kvalitātes ādu.
 
       Katru somu taisa no 6 līdz 15 meistariem, kuram katram ir sava loma kā- ādas apstrāde, somu vīles šūšana, chanel zīmītes ielikšana, pārbaude uz izturību, ķēdītes taisīšana utt. Katra soma tiek izveidota pilnībā ar rokām (protams izmantojot tehniku kā spiedi, šujmašīnu utt), bet kopumā, te tiek veiks darbs, kuru varētu pielīdzināt haute couture smalkumam.






      Tātad secinājot, varētu pateikt, ka Dante ir cieņas vērts un tāpēc es saņemšos un izlasīšu šo nesmieklīgo komēdiju un Chanel 2.55 ir lieta, kuru jāzin katrai un katram sevis cienošam modes mīlētājam, jo tikai nemeiģiniet man ieskaidrot, ka veikalos neredzējāt šo somu replikas (jo pati zinu ka BIK BOK, H&M utt. tādi būs atrodami, vai bija kādu laiku).

      Ja gribi iegādāties šīs somas tad tev ir divi varianti- ārzemes un luksus veikali (bet ne visos būs šīs somas) vai arī online veikalā pasūtīt kā šajā- http://shop.rewindvintage.co.uk
Kā arī pašu Chanel mājaslapu var atrast mana bloga mājaslapas sāna pa kreisi uzspiežot uz bildītes ar Chanel uzrakstu, un nedaudz no vēstures par šo somu- http://wikifashion.com/wiki

xoxo Em.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.